Menu

Πώς να μαγειρέψετε κουσκούς

Βαρεθήκατε τις πατάτες φούρνου, αλλά και το ρύζι; Με τι μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας αυτή τη φορά; Το κουσκούς αποτελεί μια καλή λύση που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο dt.

Ετοιμάζεται πανεύκολα ακόμη και αν είστε αρχάρια στην κουζίνα. Εξοπλιστείτε με ένα πακέτο κουσκούς, μια κατσαρόλα, λίγο βούτυρο, αλάτι, νερό και μια ξύλινη κουτάλα και στρώστε τραπέζι σε λιγότερο από 10΄.

1. Για κάθε 1 φλιτζ. άβραστου κουσκούς θα χρειαστείτε 1 1/2 φλιτζ. νερό. Ρίχνετε το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.

2. Προσθέτετε 1/2 κ.σ. αλάτι και λίγο βούτυρο (ή ελαιόλαδο).

3. Ρίχνετε 1 φλιτζ. κουσκούς στο βραστό νερό και ανακατεύετε μία φορά με την κουτάλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το κουσκούς στην κατσαρόλα για 5΄.

4. Το κουσκούς κατά το μαγείρεμα κολλάει, οπότε με ένα πιρούνι ανακατεύετε προσεκτικά για να το ξεχωρίσετε. Πριν το σερβίρετε, προσθέτετε για έξτρα άρωμα ξύσμα λεμονιού ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ