Menu

Πώς να βράσετε λαχανικά

Άλλο βραστά και άλλο... νερόβραστα. Βρείτε τον τρόπο να απογειώσετε τη γεύση τους!

Ακούγεται εύκολο, ωστόσο το βράσιμο των λαχανικών μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό τόσο για την όψη όσο και για τη διατροφική τους αξία. Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το άρωμα, την υφή, το χρώμα τους, αλλά και τα θρεπτικά συστατικά τους; Τη λύση σάς δίνουν οι σεφ, με μια απλή τεχνική που δεν απαιτεί χρόνο.

1. Γεμίζετε ένα μπολ μέχρι τη μέση με παγάκια και αρκετό νερό. Προσθέτετε περίπου 1/2 κ.σ. αλάτι για κάθε 250 ml νερό.

2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα λαχανικά όσο εσείς θέλετε.

3. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα λαχανικά από την κατσαρόλα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Έπειτα από 1΄ περίπου τα βγάζετε. Το παγωμένο νερό «κλειδώνει» τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα των λαχανικών.
Η συγκεκριμένη τεχνική είναι πολύ χρήσιμη ειδικά όταν έχετε καλεσμένους. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά ώρες πριν και μετά να ζεστάνετε τα λαχανικά λίγο πριν τα σερβίρετε.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ