Ψαρόσουπα

3 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια

2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα

6 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια

διάφορα μυρωδικά (άνηθο, εστραγκόν, μαϊντανό κ.λπ.) μέσα σε ένα κομμάτι γάζα

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 κ.σ. σπόρους μάραθου

1/2 λίτρο νερό

750 ml λευκό κρασί

250 ml ούζο

1,5 κιλό πετρόψαρα (γύλοι, δράκαινες, σκορπίνες κ.ά.)

κρουτόν

Elle 01 Νοε. 11
Ψαρόσουπα

1. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το σέλερι ψιλοκομμένα. Βάζετε αλάτι και μαγειρεύετε για 15΄.

2. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το μάραθο, το νερό, το κρασί και το ούζο.Αλατίζετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 15΄.

3. Ρίχνετε 1,5 κιλό πετρόψαρα και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά το λιγότερο 2 ώρες.

4. Τέλος περνάτε τη σούπα από το σουρωτήρι και σερβίρετε μαζί με κρουτόν.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT