Ψητές κροκέτες από πατάτα με κρέμα και μπρικ

120 γραμμ. μπρικ

10 πατάτες

6 κλωναράκια άνηθος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Elle 01 Νοε. 11
Ψητές κροκέτες από πατάτα με κρέμα και μπρικ

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε χοντρά στον τρίφτη. Τις στύβετε καλά με ένα καθαρό πανί για να φύγουν όλα τα υγρά τους και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.

2. Βάζετε την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και τη χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την κρατάτε στο ψυγείο.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθετε με το χέρι τις τριμμένες πατάτες σχηματίζοντας 6 κροκέτες και τις τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Τις ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε για 20΄-25΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

4. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις σερβίρετε αμέσως μαζί με το μπρικ και τη χτυπημένη κρέμα. Γαρνίρετε τα πιάτα με ψιλοκομμένο άνηθο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT