Ψητές πατάτες με μπέικον: Λιώνουν στο στόμα

Χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία και γίνονται με πολύ λίγα υλικά. Δοκίμασε σίγουρα αυτό το πιάτο!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 11 Ιαν. 22
Ψητές πατάτες με μπέικον: Λιώνουν στο στόμα

Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα:

12 πατάτες
12 φέτες μπέικον
λίγα κλωναράκια θυμάρι
ελαιόλαδο
βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε για 15′ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
3. Τυλίγετε κάθε πατάτα με 1 φέτα μπέικον και τις τοποθετείτε στο ταψί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το θυμάρι.
4. Προσθέτετε στο ταψί 1 ποτήρι νερό και ψήνετε για 45′.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: