Σουφλέ με ξηρούς καρπούς και φρούτα

1 κ.σ. φουντούκια

1 κ.σ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης

1 κ.σ. καρυδόψιχα

5 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι

5 βερίκοκα ξερά

2 σύκα ξερά

125 γραμμ. αλεσμένα αμύγδαλα

250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε

80 γραμμ. ζάχαρη

1 αβγό

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. ρούμι

1 κ.σ. βούτυρο

ζάχαρη άχνη

Elle 01 Νοε. 11
Σουφλέ με ξηρούς καρπούς και φρούτα

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Ψιλοκόβετε τα ξερά φρούτα, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με 1 κ.σ. ζάχαρη.

2. Ρίχνετε στο μίξερ το μασκαρπόνε, το αβγό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα,το ρούμι και τα χτυπάτε μέχρι να φτιάξετε απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύετε καλά.

3. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για σουφλέ, την αλευρώνετε, την τινάζετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Προσέχετε να μην τη γεμίσετε μέχρι το χείλος, γιατί το μείγμα θα φουσκώσει. Ψήνετε για 25′, σβήνετε το φούρνο, αφήνετε το σουφλέ να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT