Σούπα κολοκύθας με γάλα αμυγδάλου

1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα

1,3 λίτρα γάλα αμυγδάλου (θα το βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

2 κόκκινα κρεμμύδια

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Elle 01 Νοε. 11
Σούπα κολοκύθας με γάλα αμυγδάλου

1. Κόβετε την κολοκύθα σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει το κρεμμύδι, προσθέτετε τα κυβάκια και βράζετε για 10΄ σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντάς τα συχνά, για να μην αρπάξουν.

2. Από πάνω ρίχνετε το γάλα αμυγδάλου και αλατοπίπερο. Συνεχίζετε το βράσιμο για 40΄ σε μέτρια φωτιά με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, ώσπου η κολοκύθα να λιώσει εντελώς και η σούπα να γίνει κρεμώδης. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT