Τούρτα με μασκαρπόνε και φράουλα

500 γραμμ. φράουλες

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

4 τμχ. άσπρο τυρί σε κρέμα (μασκαρπόνε, φιλαδέλφεια κ.ά.)

75 γραμμ. αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη

150 γραμμ. ζάχαρη άχνη

6 φύλλα ζελατίνα

2 ποτήρια κρέμα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ (grand marnier, cointreau ή kirsch)

Elle 01 Νοε. 11
Τούρτα με μασκαρπόνε και φράουλα

1. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό για 15΄. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό μαζί με τη ζάχαρη. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζελατίνα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει.

2. Στρώνετε τα μπισκότα στο πάτο της φόρμας της τούρτας. Αραιώνετε το λικέρ με ίδια ποσότητα νερού και ποτίζετε τα μπισκότα με τη μισή ποσότητα λικέρ-νερού.

3. Πλένετε τα 300 γραμμ. φράουλες και αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε σε κομματάκια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.

4. Ανακατεύετε τα άσπρα τυριά με τα αμύγδαλα τριμμένα και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τη σαντιγί (κρατάτε μια μικρή ποσότητα για να στολίσετε την τούρτα) και ανακατεύετε απαλά το μείγμα. Το ρίχνετε στη φόρμα, πάνω από τα σαβουαγιάρ. Από πάνω βάζετε σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα μπισκότα. Τα ποτίζετε και αυτά με την υπόλοιπη ποσότητα λικέρ-νερού. Τοποθετείτε ένα μικρό πιάτο από πάνω, ώστε το βάρος του να πιέσει και να στρώσει την τούρτα. Την αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

5. Βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα και τη στολίζετε με τις υπόλοιπες φράουλες και τη σαντιγί. Τη σερβίρετε με ένα κουλί από κόκκινα φρούτα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT