Βελουτέ λαχανικών με φουά γκρα και ζαμπόν

1 πράσο

1 παντζάρι

1/4 μπάλα σελινόριζας

1 κολοκυθάκι

4 κλωναράκια μαϊντανό

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμού κότας (ή βράζετε 1 λίτρο νερό μαζί με έναν κύβο ζωμού κότας)

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. φουά γκρα

100 γραμμ. ζαμπόν

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Βελουτέ λαχανικών με φουά γκρα και ζαμπόν

1. Πλένετε το πράσο και το μαϊντανό και τα κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε το παντζάρι και τη σελινόριζα και επίσης τα κόβετε σε κομμάτια. Τα βάζετε όλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και αφήνετε να βράσουν περίπου 25΄.

2. Κόβετε σε κομμάτια το ζαμπόν και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μέσα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε από όλες τις πλευρές, για λίγα δευτερόλεπτα, το φουά γκρα κομμένο σε κύβους.

3. Λιώνετε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό τους στο μπλέντερ (καλό είναι να ρίχνετε λίγο λίγο το ζωμό για να παρακολουθείτε πόσο παχύρρευστη θα γίνει η σούπα σας). Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε τη σούπα στα μπολ, βάζετε το φουά γκρα και το ζαμπόν κομμένα σε κύβους και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT