Ζυμαρικά με κουκουνάρια και κάππαρη

400 γραμμ. ζυμαρικά (λινγκουίνι, σπαγγέτι ή λεπτές ταλιατέλες)

2 κουτ. της σούπας κάππαρη σε ξίδι (κατά προτίμηση καρπό όπως στη φωτογραφία)

2 κουτ. της σούπας κουκουνάρια

1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουτ. της σούπας φιστικέλαιο ή ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Elle 02 Νοε. 11
Ζυμαρικά με κουκουνάρια και κάππαρη

1. Καθαρίζετε το σκόρδο, το ψιλοκόβετε και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το βασιλικό, κόβοντάς τον με το χέρι. Ρίχνετε λάδι και το αφήνετε να μαριναριστεί.

Ξεπλένετε καλά την κάππαρη μουλιάζοντάς τη σε κρύο νερό για 10΄ και τη ρίχνετε στη μαρινάδα. Τσιγαρίζετε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε και τα κρατάτε στην άκρη.

2. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε βρασμένο και αλατισμένο νερό (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία). Τα σουρώνετε και τα βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Ρίχνετε και τη μαρινάδα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε τα ζυμαρικά σε μια πατέλα, προσθέτετε τα κουκουνάρια και τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT