2 γλυκά της τελευταίας στιγμής που θα σε ενθουσιάσουν

Έρχονται φίλοι στο σπίτι από λεπτό σε λεπτό και εσύ μόλις γύρισες από το γραφείο και δεν έχεις απολύτως καμία διάθεση να μαγειρέψεις; Με αυτές τις συνταγές θα έχεις σε χρόνο ρεκόρ δύο λαχταριστά γλυκά, που θα αποσπάσουν τα καλύτερα σχόλια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Elle 18 Ιαν. 22
2 γλυκά της τελευταίας στιγμής που θα σε ενθουσιάσουν

Γλυκό με μήλα, αχλάδι & ψωμί

Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 10′
Αναμονή: 10′
Μαγείρεμα: 35′

Υλικά:

2 μήλα
1 αχλάδι
4 αβγά
10ml κρέμα γάλακτος
70 γραμμ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα
1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
Βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.

2. Καθαρίζετε τα μήλα και το αχλάδι και τα κόβετε σε φέτες.

3. Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.

4. Κόβετε το ψωμί σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Βάζετε από πάνω τα φρούτα, περιχύνετε το ταψί με το μείγμα των αβγών και το αφήνετε στην άκρη για 10’,
ώστε τα αβγά να ποτίσουν το ψωμί.

5. Ρίχνετε από πάνω 2-3. κ.γ. βούτυρο και ψήνετε το γλυκό στον φούρνο για 35’. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

γλυκά

Μιλφέιγ με εσπεριδοειδή

Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 20′
Αναμονή: 10′
Μαγείρεμα: 10′

Υλικά:

10 φύλλα τραγανής ζύμης
30 γραμμ. βούτυρο μαλακό
60 γραμμ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμη
3 πορτοκάλια σαγκουίνια
1 μικρό γκρέιπφρουτ
30ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά, πολύ κρύα
2 κ.σ. μασκαρπόνε, πολύ κρύο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.

2. Κόβετε τα φύλλα ζύμης σε 36 τετράγωνα. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε το κάθε κομμάτι, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα ενώνετε ανά 3 (θα έχετε 12 τετράγωνα από 3 φύλλα το καθένα). Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε για 10’ μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

3. Ξεφλουδίζετε τα φρούτα, τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και κάθε ροδέλα στη μέση.

4. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Μόλις πήξει το μείγμα, ρίχνετε την υπόλοιπη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα κορνέ, βάζετε μια ποσότητα πάνω σε κάθε τετράγωνο φύλλο, προσθέτετε λίγες φέτες φρούτων, τοποθετείτε άλλο ένα τετράγωνο, κρέμα και φρούτα και, τέλος, σκεπάζετε με ένα φύλλο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε αμέσως ώστε να μη χάσει το μιλφέιγ την τραγανή υφή του.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT