3 πολύχρωμα λουλούδια που θα προσθέσουν καλοκαιρινά vibes στο σπίτι σου

Αν και τα πράσινα φυτά με μεγάλα φύλα δίνουν μια ωραία φυσική πνοή στο εσωτερικό του σπιτιού σου, τίποτα δε συγκρίνεται με πολύχρωμα ανθισμένα και ευωδιαστά λουλούδια, που προσφέρουν μια διάχυτη καλοκαιρινή αίσθηση και χρώμα στο χώρο σου. Ακόμη και με ελάχιστη προσοχή, τα 3 παρακάτω φυτά μπορούν να επιβιώσουν και να σου προσφέρουν ένα ειδυλλιακό τοπίο μέσα στο σαλόνι σου.

Elle 10 Ιουν. 21
3 πολύχρωμα λουλούδια που θα προσθέσουν καλοκαιρινά vibes στο σπίτι σου

Τα ανθισμένα φυτά εσωτερικού χώρου συνθέτουν ένα κύμα απόλαυσης, δίνουν χρώμα, και ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις με τα αρώματά στη διακόσμησηή μας. Αν και φαίνονται φανταχτερά, μερικά μπορούν να επιβιώσουν με βασική προσοχή. Δοκίμασε να δώσεις φως στο σπίτι σου με αυτά τα τρία ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ευδοκιμήσουν με ελάχιστη φροντίδα.

λουλούδια

1. Αφρικανική βιολέτα (Saintpaulia) 

Οι αφρικανικές βιολέτες είναι δικαίως ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι ένα απο τα αγαπημένα μας είδη διότι δεν απαιτούν αδρανή περίοδο ανάπαυσης, γεγονός που τους επιτρέπει να ανθίζουν όλο το χρόνο. Αν και δεν χρειάζονται ιδιάιτερη συντήρηση, αυτά τα μικρά, φυλλώδη φυτά επιβιώνουν καλύτερα σε ένα δοχείο που επιτρέπει πότισμα από τον πυθμένα. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό δοχείο χωρίς δεξαμενή νερού, θα πρέπει να ποτίζετε προσεκτικά από την κορυφή αποφεύγοντας τα φύλλα και να αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμάτων. Αν και με τη σωστή φεροντίδα και το κατάλληλο κασπώ οι βιολέτες μπορούν να ακμάσουν για χρόνια, υπάρχει μια πιθανότητα, κάποια στιγμή να μαραθούν χωρίς προειδοποίηση.

λουλούδια

Φως: Έντονο έμμεσο ηλιακό φως
Νερό: Διατηρήστε το χώμα υγρό χωρίς υπερβολή
Ποικιλίες χρώματος: Μωβ, λευκό και κόκκινο

2. Μπιγκόνια

Πολλές ποικιλίες μπιγκόνιας λειτουργούν εξαιρετικά ως φυτά εσωτερικού χώρου και ανθίζουν σχεδόν ασταμάτητα σε καλές συνθήκες. Για να ανθίσει μια μπιγκόνια θα χρειαστεί μια φωτεινή τοποθεσία, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να είναι δίπλα στο παράθυρο, μιας και η αλλαγή θερμοκρασίας του εξωτερικού χώρου πιθανότατα να την επηρεάσει. Μερικές από τις φανταχτερότερες ποικιλίες Rex begonia δεν χρειάζεται καν να ανθίσουν για να είναι πολύχρωμες.

λουλούδια

Φως: Μεσαίο έως έντονο φως
Νερό: Νερό τακτικά. κρατήστε το χώμα υγρό
Ποικιλίες χρώματος: Πολύχρωμα είδη με μεγάλη ποικιλία

3. Peace Lily (Spathiphyllum floribundum)

Το κρίνο χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Δεν απαιτεί πολύ άμεσο φως και μπορεί να διαχειριστεί περιστασιακά υπερβολικό ή ελάχιστο νερό. Τα γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα του αντισταθμίζονται από ιδιαίτερα λευκά άνθη. Τα άνθη του είναι ελαφρώς αρωματικά και το κρίνο αυτό σίγουρα θα ανθίσει ακόμη και στα πιο σκιερά μέρη.

λουλούδια

Φως: Μεσαίο, έμμεσο φως
Νερό: Τακτικό πότισμα
Ποικιλίες χρώματος: Λευκό ή κίτρινο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: