Η νέα συλλογή του Minas αγκαλιάζει (ξανά!) την πορσελάνη

Τα αντικείμενα τα οποία ξεχωρίζουμε, τα οποία διαλέγουμε και συνδεόμαστε μαζί τους, εκφράζουν τον χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας και τελικά την συμπεριφορά μας απέναντι στη ζωή. Για αυτό ο Minas επιστρέφει με μια υπέρκομψη, minimal συλλογή από πορσελάνινα σκεύη καθημερινής χρήση, που μας αρέσει πολύ.

Elle 31 Ιαν. 21
Η νέα συλλογή του Minas αγκαλιάζει (ξανά!) την πορσελάνη

Το αγαπημένο μας brand κοσμημάτων Minas μετά από το χρυσό και το ασήμι, επιστρέφει τώρα για να αποθεώσει ένα ακόμα υλικό πιο εύθραυστο και ντελικάτο. Ποιο είναι αυτό; Η πορσελάνη μεταμορφώνεται σε ένα καθημερινό αντικείμενο και φέρει την υπογραφή του ιστορικού σχεδιαστή! Ύστερα από χρόνια η σειρά με τις πορσελάνες, επιστρέφει ξανά και είναι διαθέσιμη για όλους εμάς που θέλουμε να προσθέσουμε μια ξεχωριστή πινελιά στην καθημερινότητά μας. Αντικείμενα και σκεύη, τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι, όπως μια κούπα του καφέ, μεταμορφώνονται σε μικρά αντικείμενα πόθου.

https://www.instagram.com/p/CKiq49KgTG9/

Όπως έλεγε ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης, « Για εμένα τα πάντα έχουν να κάνουν με το σχήμα και τη χρηστικότητα του». Ο Minas ως λάτρης του μινιμαλισμού σε κάθε του δημιουργία απέφευγε τα διακοσμητικά στοιχεία και έδινε στα υλικά λιτό σχήμα και απλοϊκές γραμμές. Έτσι ακριβώς κάνει και τώρα ο οίκος Minas.Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την δημιουργία κάθε κοσμήματος έρχεται για να αποθεώσει τα καθημερινά σκεύη. Όλες τις δημιουργίες του Mηνά τις χαρακτηρίζει μια κίνηση, ένα κύμα, μια αρμονία. Ο ίδιος έλεγε πάντα ότι θέλει όταν δημιουργεί ένα αντικείμενο η επαφή του ανθρώπινου χεριού μαζί του να προκαλεί «υπερδιέγερση των αισθήσεων».

https://www.instagram.com/p/CKl0eQXDpbG/

Η νέα σειρά περιλαμβάνει «πορσελάνινα σκεύη καθημερινής χρήσης», καθώς σε κάθε του δημιουργία αυτό που τον ενδιέφερε πρωτίστως ήταν η χρηστική αξία. Ο ίδιος έδινε ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. «Αν μπορώ να βελτιώσω έστω και ελάχιστα την καθημερινότητα μας, νιώθω ικανοποιημένος», συνήθιζε να λέει. Το χερούλι (αποκλειστικά) για ένα δάχτυλο με το χαμηλό κέντρο βάρους του, σου επιτρέπει να έχεις τέλεια σταθερότητα και την πιο άνετη αίσθηση.

Δείτε παρακάτω τα πορσελάνινα items της νέας συλλογής Minas:

Minas

Φλιτζάνι και πιατάκι καφέ Coffee cup and saucer

Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ακουμπάς το φλιτζάνι στο πιατάκι να γλιστράει μόνο του και να βρίσκει το κέντρο. Ακόμα κι’ αν το στρέψεις με κλίση 45 μοιρών να μη μπορεί να πέσει. Το πιατάκι στη μια του πλευρά διαθέτει μια θέση για να ισορροπεί το κουταλάκι.

Minas

Φλιτζάνι και πιατάκι espresso Espresso cup and saucer

Ίδιες ακριβώς με τις παραπάνω σχεδιαστικές ιδιότητες διαθέτει και το σετ του espresso στο μέγεθος και στο σχήμα που του αναλογεί. Κάνει επίσης και για ελληνικό καφέ.

Minas Κούπα Mug

Σε μεγάλο σχήμα για κάθε χρήση και για οποιοδήποτε ρόφημα, χωρίς συνοδευτικό πιατάκι φυσικά γιατί, όπως λέει και ο Μηνάς, «κανείς μας δεν χρησιμοποιεί στο σπίτι του πιατάκι για μια κούπα που μεταφέρει από τη κουζίνα στο γραφείο για να τον συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της μέρας». Με λαβή ειδικά σχεδιασμένη για να δέχεται τα δύο δάκτυλα του χεριού χωρίς να τα πληγώνει.

Minas

Napkin ring (Minas Archives)

Το δαχτυλίδι για την πετσέτα κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Ο Μηνάς το είχε αρχικά σχεδιάσει για να βγει ασημένιο αλλά ήταν τεχνικά απαγορευτικό και έτσι αποφασίστηκε να βγει σε πορσελάνη, για να ενταχθεί στη συλλογή «πορσελάνινα σκεύη καθημερινής χρήσης», ως μια μικρή πολυτέλεια που μας υπενθυμίζει την χρήση της υφασμάτινης πετσέτας στο τραπέζι μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT