7 budget friendly μυστικά του interior design που μπορούν να απογειώσουν το σπίτι σου

Αποκαλύπτουμε μερικά απλά tricks διακόσμησης που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το χώρο σου.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 23 Οκτ. 21
7 budget friendly μυστικά του interior design που μπορούν να απογειώσουν το σπίτι σου
Cover photo: @scandinavianhomes

Όταν πρόκειται για interior design, η φράση «the devil is in the details» ισχύει απόλυτα.  Το κλειδί για τη δημιουργία ισορροπημένων και ελκυστικών χώρων βρίσκεται στις λεπτομέρειες.  Κάποια από τα παρακάτω tips μπορεί να μοιάζουν εξαιρετικά απλά, ωστόσο μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στη συνολική εικόνα οποιουδήποτε δωματίου.

#1 Παίξε με μοτίβα

Δεν χρειάζεται να κολλήσεις σε ένα pattern ανά δωμάτιο, μπορείς να αναμίξεις δύο ή τρία μοτίβα αρμονικά χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Δώσε προσοχή στην κλίμακα των μοτίβων – οι μικρότερες, πιο busy εκτυπώσεις φαίνονται καλύτερα σε compact επιφάνειες, όπως μαξιλάρια ή τριτογενή στοιχεία, όπως χαλιά. Τα έντονα, μεγάλα μοτίβα συνήθως λειτουργούν καλά σε κεντρικά στοιχεία με λευκό χώρο γύρω τους.

#2 Πάρε φυτά

Είτε θέλεις να προσθέσεις ένα statement κομμάτι είτε απλά θέλεις να γεμίσεις μια άδεια γωνία ή τραπέζι, τα φυτά εσωτερικού χώρου προσθέτουν βάθος και χαρακτήρα σε κάθε δωμάτιο. Τα φυτά μπορούν να προσθέσουν το απαραίτητο χρώμα σε ορισμένα δωμάτια ή να φέρουν μια νότα φρεσκάδας σε έναν χώρο βιομηχανικού στυλ. Μπορείς να τοποθετήσεις φυτά σε χωμάτινες γλάστρες, κύπελλα, βάζα ή terrarium, ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις.

#3 Χρησιμοποίσε πολλές φορές το ίδιο στοιχείο

Τα συμπλέγματα μικρότερων αντικειμένων είναι πιο ελκυστικά οπτικά από ένα μεμονωμένο κομμάτι. Αυτό ισχύει σχεδόν για κάθε αντικείμενο εσωτερικής διακόσμησης — από έργα τέχνης, μαξιλάρια και βάζα, ακόμη και κρεμαστά φωτιστικά. Τα κομμάτια δεν χρειάζεται απαραίτητα να ταιριάζουν εντελώς, απλά πρέπει να μοιάζουν οπτικά. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να τακτοποιήσεις συστάδες πήλινων δοχείων σε διαφορετικά μεγέθη, δύο ζεύγη μαξιλαριών σε διαφορετικά σχέδια κ.λπ.

#4 Βάλε λίγη ψυχή στο δωμάτιο

Για να δημιουργήσεις μια πραγματικά μοναδική εμφάνιση, χρησιμοποίησε αντικείμενα που αγαπάς πραγματικά. Κάθε δωμάτιο θα μοιάζει ημιτελές χωρίς στοιχεία που μιλούν στην καρδιά σου, φωτογραφίες, αγαπημένα αναμνηστικά, vintage κειμήλια κ.λπ. Αυτά θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ενδιαφέρον και θα σου χαρίσουν έναν χώρο που αποτελεί επέκταση της ίδιας της προσωπικότητάς σου.

#5 Ένα κάθε φορά

Στην επιθυμία να τελειώσεις τη διακόσμηση με μιας, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις όλα τα αξεσουάρ και τα κομμάτια ταυτόχρονα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κομμάτια που απλά γεμίζουν το χώρο και δεν ταιριάζουν πραγματικά στη διακόσμησή. Αντίθετα, ξεκίνησε διαλέγοντας προσεκτικά δύο ή τρία items. Πρόσθεσε σε αυτά καθώς περνάει ο καιρός και μόνο κομμάτια που αγαπάς και σου αρέσουν πολύ, αργά αλλά σταθερά.

#6 Mix it up

Μερικές φορές, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τα do’s and don’ts του interior design. Αυτό μπορεί να κάνει τον χώρο σου να φαίνεται βαρετός ή στερεοτυπικός, ειδικά αν προσπαθείς πολύ σκληρά να τηρήσεις ένα στυλ διακόσμησης. Πειραματίσου και γίνε δημιουργική συνδυάζοντας διαφορετικά στυλ επίπλων και διακόσμησης. Οι αντισυμβατικοί συνδυασμοί και οι ασυνήθιστες ιδέες μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά πρωτότυπους χώρους που φέρουν το χαρακτηριστικό στυλ σου.

#7 Βγάλε μια φωτογραφία

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διακόσμηση, είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να παρατηρήσεις το χώρο. Κάθε φορά που ασχολείσαι με κάτι συγκεκριμένο ή κάποια λεπτομέρεια μπορεί να χάσεις τη μεγαλύτερη εικόνα, ειδικά όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση. Η λήψη φωτογραφιών του χώρου θα σε βοηθήσει να αναλύσεις πιο εύκολα τα αδύναμα σημεία και να αποκτήσεις μια καλύτερη οπτική για το τι πρέπει να κάνεις στη συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

#interior design #διακόσμηση #μυστικά
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: