Follow us

Search

5 έξυπνες συμβουλές για να «δροσίσεις» το σπίτι σου κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Ανακάλυψε έξυπνους τρόπους να αποφύγεις την αποπνικτική σπίτι σου και να εξοικονομήσεις ενέργεια!

5 έξυπνες συμβουλές για να «δροσίσεις» το σπίτι σου κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Ας το παραδεχτούμε… αυτό το καλοκαίρι αποδεικνύεται πολύ καυτό! Μόλις μπήκαμε δειλά-δειλά στον Αύγουστο  και είχαμε ήδη δύο σταθερά κύματα καύσωνα … και τα χειρότερα απ’ότι φαίνεται έπονται!

Σύμφωνα με πολλούς δείκτες που αναλύθηκαν από το πρόγραμμα Έρευνας για την Παγκόσμια Αλλαγή των ΗΠΑ, η τρέχουσα συχνότητα απο καύσωνες καθώς και η διάρκεια των πρόσφατων κυμάτων αυξήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Η μέση περίοδος καύσωνα είναι τώρα 45 ημέρες μεγαλύτερη από ό, τι πριν από 50 χρόνια! Υπάρχει όμως ένας τρόπος να νικήσετε τη θερμότητα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα!

σπίτι

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια ενός κύματος θερμότητας είναι συχνά μια πρόκληση για πολλά συστήματα κλιματισμού. Τώρα μην εκπλαγείτε εάν η μονάδα AC σας δεν σβήσει ποτέ σε εξαιρετικά ζεστές ημέρες και η θερμοκρασία στο σπίτι σας αρχίσει να σκαρφαλώνει πέρα ​​από εκεί που έχετε ρυθμίσει τον θερμοστάτη σας … αυτό μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Αλλά μην ανησυχείτε, το κλιματιστικό θα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία τελικά κατά τη διάρκεια της νύχτας – ή ίσως προς τις πρωινές ώρες όταν είναι πιο δροσερό έξω.

σπίτι

Παρακάτω έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δροσίσετε το σπίτι σας πιο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα!

Πρώτον, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κλιματιστικό σας λειτουργεί σωστά… εδώ είναι μερικά γρήγορα προβλήματα που πρέπει να αναζητήσετε!

Γιατί το κλιματιστικό μου δεν ψύχει το σπίτι μου κάτω από 26 βαθμούς;

Ορισμένα ζητήματα ή προβλήματα μπορούν συχνά να εμποδίσουν τη μονάδα κλιματισμού σας να δροσίσει σωστά το σπίτι σας σε εξαιρετικά ζεστές μέρες. Αυτά τα ζητήματα ή προβλήματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ένα βρώμικο φίλτρο αέρα (η καλή συντήρηση είναι πάντα το κλειδί)
  • Αργή διαρροή ψυκτικού (μερικές φορές εύκολη διόρθωση)
  • Μπλοκαρισμένη μονάδα συμπύκνωσης
  • Διαρροές αγωγών στο εσωτερικό του σπιτιού (είναι πιθανή η απώλεια αποδοτικότητας)
  • Μικρή ή παλαιότερη μονάδα κλιματισμού

Αλλά υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μην είναι τίποτα “λάθος” με τη μονάδα κλιματισμού σας … η σωστή ψύξη ενός σπιτιού ξεκινά με την εξωτερική θερμοκρασία!

Πόσο δροσερό πρέπει να περιμένω να είναι το σπίτι μου κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα;

Το μεγαλύτερο κλιματιστικό στον κόσμο θα δροσίσει το σπίτι σας περίπου 20 βαθμούς κάτω από την τρέχουσα εξωτερική θερμοκρασία. Ίσως λίγο περισσότερο αν αφιερώσετε χρόνο για να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για την ψύξη του σπιτιού σας σε εξαιρετικά ζεστές μέρες – όπως κατά τη διάρκεια καύσωνα όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 35 βαθμούς!

σπίτι

8 συμβουλές για να δροσίσετε καλύτερα το σπίτι σας κατά τη διάρκεια καύσωνα!

Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το σπίτι σας λίγο πιο δροσερό σε εξαιρετικά ζεστές μέρες σημαίνει ότι το σύστημα κλιματισμού σας δεν χρειάζεται να λειτουργεί τόσο πολύ και με αυτό τον τρόπο μπορείτε ακόμη και να εξοικονομήσετε χρήματα.

1. Θέστε τη θερμοκρασία ψηλότερα

Σε ακραίες θερμοκρασίες είναι καλύτερο να μην ανεβάζετε το AC για να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια επειδή βάζει τη μονάδα AC σε έναν ανηφορικό αγώνα προσπαθώντας να δροσίσει το σπίτι σας. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας στους 23-25 βαθμούς (ή και υψηλότερα) και συμβιβαστείτε με λίγη ζέστη, μιας και είναι αδύνατο με 4 βαθμούς το σπίτι σας να φτάσει στους 19!

2. Κρατήστε τα πατζούρια κλειστά τις εξαιρετικά ζεστές μέρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ζούσαν οι άνθρωποι χωρίς κλιματισμό πριν από 100+ χρόνια; Χρησιμοποίησαν τη φυσική σκιά των δέντρων και έκλειναν τις κουρτίνες/πατζούρια για να διατηρήσουν το σπίτι πιο δροσερό. Κρατώντας το σπίτι κλειστό θα βοηθήσει και το Air Condition να φτάσει σε μια πιο χαμηλή θερμοκρασία το χώρο σας.

3. Κλείστε τα αχρησιμοποίητα δωμάτια για εξοικονόμηση ενέργειας

Εάν ολόκληρο το σπίτι σας δεν είναι κατειλημμένο αυτήν τη στιγμή, αφιερώστε λίγα λεπτά και κλείστε τους αεραγωγούς μέσα στα αχρησιμοποίητα δωμάτια ή μπάνια. Οι πόρτες πρέπει επίσης να είναι κλειστές σε αυτά τα δωμάτια για εξοικονόμηση ενέργειας και για να αναγκάσουν τον δροσερό αέρα να παραμείνει στα δωμάτια που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Αυτή η τεχνική μπορεί μερικές φορές να μειώσει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του σπιτιού σας μερικούς βαθμούς.

4. Εξετάστε το ενδεχόμενο ανεμιστήρων οροφής 

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους για τους ανεμιστήρες οροφής είναι ότι δροσίζουν τον αέρα σε ένα δωμάτιο… δεν είναι αλήθεια! Ο ανεμιστήρας οροφής δροσίζει το άτομο, όχι τον αέρα. Με αυτό τον τρόπο το Air Condition σας να μπορεί να ρυθμιστεί ψηλότερα, ώστε το σύστημα κλιματισμού σας να μην χρειάζεται να δουλεύει τόσο σκληρά για να δροσίσει το σπίτι.

5. Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές σε εξαιρετικά ζεστές μέρες

Η μη χρήση  του πλυντηρίου πιάτων ή του στεγνωτηρίου σε εξαιρετικά ζεστές μέρες θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας πιο δροσερό. Απλώς φροντίστε να μην εισάγετε θερμότητα σε ένα ήδη ζεστό περιβάλλον. Δεν είναι το καλοκαίρι μια καλή στιγμή για να χρησιμοποιήσετε τη σχάρα και να μαγειρέψετε σε εξωτερικούς χώρους; Ποιός δεν αγαπά ένα καλό μπάρμπεκιου!;! Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές, προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση τους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και η μονάδα AC δεν λειτουργεί υπερωρίες για να δροσίσει το σπίτι σας.

6. Εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης του συστήματος κλιματισμού σας

Όταν το αυτοκίνητό σας γερνάει και συσσωρεύει μίλια, χάνει την ισχύ και την αποδοτικότητά του με την πάροδο του χρόνου. Ακριβώς όπως το αυτοκίνητό σας, ένα παλαιότερο σύστημα κλιματισμού μπορεί να μην είναι σε θέση να ψύξει σωστά το σπίτι σας, όπως έκανε όταν εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά. 10 χρόνια μετά το κλιματιστικό λέγεται πως χάνει 40% της αποδοτικότητάς του, οπότε μήπως ήρθε η ώρα για μια νέα επένδυση;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET