Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 10’
Μαγείρεμα: 40’
Υλικά
400 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
1 πρέζα wasabi
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
250 γραμμ. μαύρο ρύζι
2 κουταλιές της σούπας λευκό miso
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι σε πάστα
1 κουταλιές της σούπας ξίδι από ρύζι
4 αυγά
1 μακρόστενη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
Λίγες φύτρες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ρεβίθια, το wasabi, το σουσάμι και το σησαμέλαιο. Αλατοπιπερώνετε, τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στον φούρνο για 30’.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε το ρύζι με την πάστα miso και μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζετε το ρύζι, το ανακατεύετε με την πάστα σησαμιού και το ραντίζετε με το ξίδι ρυζιού.
Βράζετε τα αυγά για 5’-6’ (να μη σφίξουν πολύ), τα περνάτε από κρύο νερό και τα καθαρίζετε.
Μοιράζετε τα ρεβίθια, το ρύζι και τα αυγά σε 4 πιάτα, τα διακοσμείτε με τα φύτρα και τις φέτες της πιπεριάς.