Αυτές είναι με διαφορά οι πιο crispy πατάτες που έχεις φάει ποτέ

Η γλυκιά αλλά ταυτοχρόνως και πικάντικη γεύση τους θα κάνει τον ουρανίσκο σου να παραμιλάει...

Elle 06 Μαΐ. 19
Αυτές είναι με διαφορά οι πιο crispy πατάτες που έχεις φάει ποτέ

Υλικά:
Για το πανάρισμα
4-5 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη chilli
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
6 κουταλιές της σούπας corn flour
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας νερό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά Chilli, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας λευκό σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σόγια σος
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Πλήνε τις πατάτες με άφθονο νερό.
2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τρεις κουταλιές από το corn flour, τρεις κουταλιές από το αλεύρι, την σκόνη chilli και το αλάτι. Κάλυψε τις πατάτες με αυτό το μείγμα.
3. Ρίξε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, τόσο ώστε οι πατάτες να καλύπτονται εντελώς από αυτό. Μόλις ζεσταθεί, άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά τις πατάτες. Αφήσέ τις να τηγανιστούν για περίπου 10 λεπτά και έπειτα αφαίρεσέ τις από το τηγάνι και βάλ’τες σε ένα απορροφητικό χαρτί.
4. Σε ένα μπολ ρίξε τις υπόλοιπες κουταλιές από το corn flour, το υπόλοιπο αλεύρι και 2 κουταλιές νερό. Βούτα τις πατάτες μέσα στο μείγμα και έπειτα τοποθέτησέ τις και πάλι μέσα στο καυτό λάδι για ακόμα 10 με 15 λεπτά. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφαίρεσέ τις από την φωτιά.
5. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια πρόσθεσε σε αυτό το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει, ρίξε το σουσάμι και το ψιλοκομμένο chilli και τσιγάρισέ τα για περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά πρόσθεσε το ξύδι, την σόγια σος, την κέτσαπ και το μέλι και ανακάτεψε καλά. Άφησε την σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά και μόλις αρχίσει να πήζει βγάλ’την από την φωτιά. Βάλε τις τραγανές πατάτες σε μια πιατέλα, πασπάλισε με την σάλτσα και τέλος ρίξε από πάνω μερικά φρέσκα, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT