Υλικά:
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Για την βινεγκρέτ:
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
1/4 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι και κάλυψέ τις με κρύο νερό. Πασπάλισε με χοντρό αλάτι. Ρίξε στο ίδιο τηγάνι τις σκελίδες σκόρδο και βράσε για 5 λεπτά έως ότου οι πατάτες να μαλακώσουν.
Φτιάξε την βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το μαύρο πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί, άφησε τη σάλτσα στην άκρη.
Σούρωσε τις πατάτες και το σκόρδο. Τοποθέτησε τις πατάτες σε αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσουν καλά. Πολτοποίησε τις σκελίδες σκόρδο και πρόσθεσέ τις στη βινεγκρέτ. Ανακάτεψε καλά την βινεγκρέτ και έπειτα περίχυσε με αυτήν τις πατάτες. Άφησε τις πατάτες εκεί για περίπου 10-15 λεπτά.