Αυτή η τάρτα με κατσικίσιο τυρί, ροδάκινα και θυμάρι θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας

Αυτό το ανάλαφρο γλυκό είναι ό,τι πρέπει για τις ώρες που σε πιάνουν οι λιγούρες.

Elle 10 Ιουν. 21
Αυτή η τάρτα με κατσικίσιο τυρί, ροδάκινα και θυμάρι θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας

Υλικά:

Για τη βάση:
130 γραμ. μπισκότα σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη κρέμα:
180 γραμμ. κατσικίσιο τυρί σε κρέμα
180 γραμμ. τυρί κρέμα
140 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
40 ml γιαούρτι
1 πρέζα αλάτι
Για την γαρνιτούρα:
2 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
500 ml νερό
75 γραμμ. μέλι
Λίγα κλωνάρια θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C.

2. Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Απλώνετε το μείγμα σε 6 φόρμες για ταρτάκια και τα ψήνετε για 5’ με 7’.

3. Χτυπάτε στο μίξερ τα τυριά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνετε ένα ένα τα αβγά και τέλος το γιαούρτι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τις τάρτες και ψήνετε για ακόμη 30 ‘.

4. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις καλύπτετε με μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

5. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό, λιώνετε το μέλι, προσθέτετε τα ροδάκινα, τα βράζετε για 15’ σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε μέσα στο σκεύος να κρυώσουν.

6. Σερβίρετε τις τάρτες με τις φέτες ροδάκινου και διακοσμείτε με το θυμάρι.

Extra tip: Για έξτρα γεύση χρησιμοποιήστε κατσικίσιο γιαούρτι Δωδώνη.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT