Υλικά για την ζύμη:
175 γραμμ. κουκουνάρι αλεσμένο
100 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. βρώμη
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κρόκο
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μέλι
Υλικά για την γέμιση:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
75 γραμμ. αρακά μαγειρεμένο
1 μικρό παντζάρι μαγειρεμένο
2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
2 αυγά
2 κρόκους
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την βάση.
- Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε φόρμα για τάρτα και απλώνετε την ζύμη με τα χέρια φροντίζοντας να καλύψετε όλη την φόρμα.
- Με ένα πιρούνι κάνετε μικρές τρύπες στην ζύμη και αφήνετε στην άκρη για 30′.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Για την γέμιση:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζετε στην φόρμα και προσθέτε το σπανάκι, τον αρακά το παντζάρι και 1 κ.σ. κουκουνάρι.
- Ανακατεύετε καλά τα αυγά την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια καλύπτετε με το μείγαμα αυτό τα λαχνανικά μέσα στη φόρμα.
- Βάζετε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερπώνετε.
- Ψήνετε για 35′.
- Αφήνετε να κρυώσει για 15′ και προσθέτετε έξτρα θυμάρι, κουκονάρι και λίγο μέλι πριν το σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!