Menu

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή της Σαρακοστής

Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν φρέσκο ψάρι και εμείς βρήκαμε τον συνδυασμό που θα κάνει τον ουρανίσκο σου να «παραμιλήσει».

Υλικά: 
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη ντομάτα (εναλλακτικά 8-10 ντοματίνια)
1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας από το βότανο της επιλογής σας (βασιλικός, κόλιανδρος κλπ)
1 κιλό μπακαλιάρος, κομμένος σε φιλέτα
1 λεμόνι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
2. Πρόσθεσε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη. Άφησε τα υλικά να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Έπειτα αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και ρίξε σε αυτό το βούτυρο και τα βότανα. Μόλις το βούτυρο λιώσει εντελώς, κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και κράτησε την σάλτσα ζεστή για όσο θα ψήνεται ο μπακαλιάρος.
3. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθέτησε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε ένα ταψί και πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από ένα λεμόνι.
4. Ψήσε το ψάρι για 12 λεπτά. Μόλις το αφαιρέσεις από το φούρνο ρίξε στο ταψί την σάλτσα με τις ντομάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search