Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 συσκευασία τορτελίνια (γεμιστά με σπανάκι ή τυρί)
1 κονσέρβα λευκά φασόλια
300 γραμμάρια σπανάκι baby, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το για 3-4 λεπτά. Έπειτα ρίξε το σέλερυ και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
-Πρόσθεσε το ζωμό της επιλογής σου και δυνάμωσε τη φωτιά, ώστε να αρχίσει να βράζει η σούπα.
-Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίξε στη κατσαρόλα τα φρέσκα τορτελίνια και μαγείρεψέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
-Μόλις τα τορτελίνια είναι έτοιμα, αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ρίξε σε αυτήν το σπανάκι, τον βασιλικό και τα φασόλια και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε την σούπα σε βαθιά μπολ και ρίξε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από κάθε μερίδα.