Menu

Αυτό το ριζότο είναι πλούσιο και σε βιταμίνες

Προσθέστε μέσα λαχανικά και δώστε σε αυτό το πιάτο θρεπτική αξία.

Φωτο:heatherchristo.com

Ριζότο με αγκινάρες

Υλικά για 6 άτομα
12 μικρές αγκινάρες κομμένες σε λεπτές φέτες, 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 500 γραμμ. ρύζι αρμπόριο
150 ml λευκό κρασί, 1 λίτρο ζωμός πουλερικών
1 κ.σ. Βούτυρο, 1 κ.σ. Τριμμένη παρμεζάνα
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε τις αγκινάρες σε δυνατή φωτιά. Τις αφαιρείτε από το σκεύος και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύετε για 2′.
2. Ρίχνετε το λευκό κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Σιγά σιγά ρίχνετε το ζωμό και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Θα χρειαστείτε γύρω στα 20′.
3. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το βούτυρο, την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ