Follow us

Search

Ένα ογκρατέν με κολοκυθάκια που πρέπει να το δοκιμάσεις πάση θυσία

Ακόμα και αν δεν έχεις αγάπη με τα κολοκυθάκια είναι βέβαιο πως αυτή η συνταγή θα σου αλλάξει γνώμη.

Ένα ογκρατέν με κολοκυθάκια που πρέπει να το δοκιμάσεις πάση θυσία

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μισό και μισό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πάχος περίπου ¼ ίντσας
Σπασμένα φρέσκα σχοινόπρασο για γαρνιτούρα

κολοκυθάκια

Εκτέλεση συνταγής:

Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς.

Ψέκασε ελαφρά ένα βαθύ ταψί με σπρέι λαδιού και αφήστε την στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Στη συνέχεια ρίξε ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας.

Στρώσε τα μισά κολοκυθάκια στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει το ένα το άλλο.

Άπλωσε τη μισή σάλτσα στην κορυφή και στη συνέχεια ρίξε ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.

Επανέλαβε την διαδικασία και με ένα ακόμα στρώμα κολοκυθάκια και σάλτσα με τυρί μοτσαρέλα και μετά ρίξε παρμεζάνα.

Ψήσε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια γίνουν τρυφερά και το πάνω μέρος αρχίσει να μαυρίζει.

Πασπάλισε με σχοινόπρασο πριν το σερβίρισμα.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο Therecipecritic.gr

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET