Menu

Απόψε θα δοκιμάσουμε σίγουρα μια τάρτα με μπρόκολο και σολομό (και ελάχιστες θερμίδες)

Ό,τι πρέπει δηλαδή για να προσέξουμε τη γραμμή μας χωρίς να στερηθούμε υπέροχες, πλούσιες γεύσεις και να χαρίσουμε στο σώμα μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Για 6 άτομα
Προετοιμασία 5’
Ψήσιμο 35’

Υλικά:

1 μεσαίο μπρόκολο
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
4-6 φέτες καπνιστό σολομό
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Κόβετε το μπρόκολο σε τουφίτσες και το βράζετε ή το κάνετε στον ατμό για 3-4’. Στραγγίζετε και αφαιρείτε το νερό που μένει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσεις.
  3. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε για 2-3’ μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι, 1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Βάζετε το μπροκολο, τον σολομό και τα κρεμμύδια σε σιλικονένια φόρμα για το φούρνο και ρίχνετε από πάνω το μείγμα με τα αυγά. Ψήνετε για 20-25’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει λίγο ώστε να μπορέσετε να βγάλετε την τάρτα από την φόρμα και σεβρίρετε. Μπορείτε επίσης να περιμένετε να κρυώσει τελείως και να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό.