Οι θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών

Αν γνωρίζεις κάποιον που χρειάζεται βοήθεια μη διστάσεις να καλέσεις στις δομές του Δήμου Αθηναίων.

Elle 21 Ιαν. 22
Οι θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μετεωρολογικές προβλέψεις οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν αρκετά τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις ακόμα και εντός Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει χώρους όπου οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μπορούν να βρουν καταφύγιο για να ζεσταθούν και να προστατευθούν. 

Συγκεκριμένα για όσο κρατήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χαμηλές θερμοκρασίες, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων (Αχαρνών 1-3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα.

Παράλληλα, από τη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου και Βαθέος 25, τηλ. 2106459890) οι πολίτες μπορούν να λάβουν κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο των πολιτών και στους δύο αυτούς χώρους θα πραγματοποιούνται rapid test για την ανίχνευση της covid-19.

Οι ομάδες του «Street Work» του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους και να τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες. Επιπλέον, θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο.

Τέλος, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Ανάλογες πρωτοβουλίες εξελίσσονται από πολλούς Δήμους σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!