Follow us

Search

Aυτή η μακαρονάδα bolognese είναι vegetarian (και απίστευτα νόστιμη!)

…άρα ιδανική για ‘σένα που νηστεύεις.

Aυτή η μακαρονάδα bolognese είναι vegetarian (και απίστευτα νόστιμη!)

Υλικά:

100 γραμμ. μανιτάρια chestnut, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
100 γραμμ. μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
100 ml κόκκινο κρασί
1 κεσεδάκι πελτέ ντομάτα
2 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένα
100 ml ζωμό λαχανικών
10 γραμμ. βασιλικό με τα κλωναράκια
1 κ.σ. κέτσαπ
1 συσκευασία σπαγγέτι
παρμεζάνα (προαιρεικά, και αν δεν νηστεύεις τα γαλακτοκομικά)

Εκτέλεση:

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο το καρότο και το σέλερι για περίπου 5′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το θυμάρι, τον βασιλικό (κλωναράκι + φύλλα) και μαγειρεύετε για 5′ ακόμα.
2. Προσθέτετε το κόκκινο κρασί, τον ζωμό λαχανικών και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε και σιγοβράζετε για 15-20′.
3. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά όπως αναγράφεται στη συσκευασία μέχρι να γίνουν al dente. Τα σερβιρετε στα πιάτα, προσθέτετε τη σος και το βασιλικό και αν θέλετε γαρνίρετε με λίγη παρμεζάνα ή άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET