Menu

Αυτό είναι το πιο γευστικό ορεκτικό του καλοκαιριού

Σε χρόνο ρεκόρ θα ετοιμάσεις ένα γευστικό ορεκτικό με μελιτζάνα και φέτα που θα συνοδεύσει ιδανικά το κρασί σου.

Υλικά:
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ίσες ροδέλες
1-2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. θριμματισμένη φέτα

για την βινεγκρετ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Κόβετε τις άκρες της κάθε μελιτζάνας και κόβετε την καθεμία σε ροδέλες ίσου πάχους.
2. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας, αλατίζετε και αφήνετε για 20′. Γυρνάτε από την άλλη μεριά και επαναλαμβάνετε την διαδικασία για 20 ακόμα λεπτά.
3. Όσο στραγγίζουν οι μελιτζάνες βάζετε το σκόρδο, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μούλτι και χτυπάτε καλά. Αφήνετε στην άκρη για 10′ και στην συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και το ελαιόλαδο και χτυπάτε καλά.
4. Πλένετε καλά τα μυρωδικά και ψιλοκόβετε. Θρυμματίζετε την φέτα σε ένα μπολ.
5. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι στην φωτιά και λαδώνετε ελαφρά τις μελιτζάνες από τις δύο πλευρές πριν τις βάλετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 3-4′ από κάθε μεριά.
6. Απλώνετε τις ψημένες μελιτζάνες σε μια πιατέλα, ραντίζετε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζετε με την φέτα και τα μυρωδικά πριν σερβίρετε.

Για περισσότερες ιδέες επισκεφθείτε το kalynskitchen.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ