Υλικά:
4 φλιτζάνια βαλσάμικο ξύδι
1/4 φλιτζάνι μέλι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό καρύκευμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
3 ντομάτες σε μεσαίο μέγεθος κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Βαλσαμικό ξίδι για να ρίξουμε επιπλέον προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε ελαφρά το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ιταλικό καρύκευμα το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια υψηλή φωτιά. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε κάθε πλευρά περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί και να μην είναι πλέον ροζ.
Ολοκληρώστε προσθέτοντας επάνω το μείγμα με το βασιλικό και την ντομάτα και με τη μοσταρέλα.
Περιχύνουμε προαιρετικά με extra βαλσάμικο ξύδι και σερβίρουμε αμέσως.