Menu

#BrunchGoals: Έτσι φτιάχνουμε τώρα το πιο λαχταριστό πιάτο με αυγό και αβοκάντο

Αν σου αρέσουν τα αυγά και το λαχταριστό, κρεμώδες αβοκάντο δοκίμασε την συνταγή που μας ενθουσίασε και σου εγγυόμαστε ότι αυτό το πιάτο θα γίνει το αγαπημένο σου.

προετοιμασία 5′
μαγείρεμα 20′
για 4 μερίδες

Υλικά:
4 αβοκάντο
120γρ. καπνιστό σολομό
8 αυγα
αλάτι
πιπέρι
νιφάδες τσίλι
φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
2. Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Αν οι τρύπες μένουν φαίνονται μικρές για το αυγό, αφαιρέστε λίγη σάρκα με ένα κουτάλι υπολογίζοντας με το μάτι.
3. Σε ένα χαρτί ψησίματος απλώνετε τα αβοκάντο και απλώνετε καπνιστό σολομό στις τρύπες. Σπάζετε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι τα μεταφέρετε ένα-ένα στις τρύπες με τον σολομό.
4. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε.
5. Ψήνετε στον φούρνο για 15-20′
6. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε με όσες νιφάδες τσίλι θέλετε και λίγο φρέσκο άνηθο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ