Υλικά:
3-4 φιλέτα σολομού, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο ψωμί
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού σος Srirancha
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίξε τον ψιλοκομμένο σολομό σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την μουστάρδα, το κρεμμύδι, την κάπαρη, τα ψιλοκομμένα χορταρικά και ανακάτεψε καλά.
Έπειτα πρόσθεσε στο μπολ το αυγό αλλά και το τριμμένο ψωμί και συνέχισε το ανακάτεμα. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν καλά, πλάσε 3-4 μεγάλα μπιφτέκια σολομού και βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για να φτιάξεις την spicy mayo, ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την μαγιονέζα και την σος Sriracha και ανακάτεψε καλά μέχρι να «δέσει» καλά η σάλτσα. Δοκίμασε και προαιρετικά πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πρόσθεσε στο τηγάνι τα μπιφτέκια του σολομού και μαγείρεψέ τα 3 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια, φρυγάνισε λίγο ψωμί της επιλογής σου και προετοίμασε τα διάφορα υλικά που θέλεις να προσθέσεις μέσα στο burger. Μην ξεχάσεις την spicy mayo που έφτιαξες!