Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμα φασολάκια (στοίχημα;)

Πρόκειται για μια ζεστή σαλάτα, τα αρώματα και η γεύση της οποίας θα συγκλονίσουν σίγουρα τις αισθήσεις σου.

Elle 20 Νοε. 18
Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμα φασολάκια (στοίχημα;)

Υλικά
2 κιλά φρέσκα φασολάκια
10 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αφαίρεσε τις άκρες από τα φασόλια και ύστερα κόψε τα σε τμήματα των 2 ιντσών.
2. Ρίξε τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 5-8 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, στράγγισέ τα και τοποθέτησέ τα κάτω από παγωμένο νερό, ώστε αφενός να κρυώσουν και αφετέρου να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
3. Σε μεσαίου μεγέθους τηγάνι, τσιγάρισε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο.
4. Πρόσθεσε το βούτυρο και το σκόρδο και συνέχισε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.
5. Ρίξε τα φασολάκια στο τηγάνι με το μπέικον, πασπάλισε με παρμεζάνα και ανακάτεψε. Ύστερα από 1 λεπτό, η ζεστή σαλάτα σου είναι έτοιμη. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Περισσότερες φωτογραφίες στο: therecipecritic.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT