Διακοπές με το κατοικίδιο σου: ‘Oλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Θες να πας διακοπές με τον πιστό σου φίλο; Να το τολμήσεις; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις εξορμήσεις με κατοικίδιο!

Elle 07 Ιουλ. 22
Διακοπές με το κατοικίδιο σου: ‘Oλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Θέλεiς να κάνεις διακοπές και δεν αντέχεις στη σκέψη ότι θα αφήσεις πίσω το κατοικίδιό σου; Δεν είναι πρόβλημα, Μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου και με τον τετράποδο φίλο σου και να δημιουργήσεις αναμνήσεις για αυτήν την μοναδική σύνδεση που έχεις μαζί του.

Ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλά pet friendly ξενοδοχεία και οι μετακινήσεις των τετράποδων με πλοία και αεροπλάνα είναι πιο αξιοπρεπείς! Οπότε, έχεις λύσει ένα κομμάτι που στο παρελθόν σε δυσκόλευε. Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις όμως πριν πάρεις την απόφαση γι’ αυτό το ταξίδι;\

Τρόπος μεταφοράς

Με πλοίο: σε ταξίδι με πλοίο τα μικρόσωμα κατοικίδια (μέχρι 10 κιλά) μεταφέρονται εντός κλουβιού μεταφοράς και παραμένουν εντός των κλουβιών. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους χωρίς κλουβί.
Με αυτοκίνητο: αν ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο τα πράγματα είναι συνήθως πιο απλά. Εννοείται χρειάζεσαι ειδικό κλουβί για την ασφάλεια του κατοικίδιου – και τη δική σου και σε καμία περίπτωση μην αφήσεις το κατοικίδιό σου στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα.
Με ΚΤΕΛ: τα μικρά ζώα (μέχρι 10 κιλά) μπορούν να ταξιδεύουν εντός του χώρου επιβατών, μέσα σε κλουβί μεταφοράς.
Με αεροπλάνο: για χώρες της ΕΕ, χρειάζεσαι έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας, – ηλεκτρονικό πομποδέκτη (τσιπ). Τα μικρά ζώα, μέχρι 8 κιλά, ταξιδεύουν σε ειδικό κλουβί μικρών διαστάσεων. Αν είναι μεγαλύτερο τότε οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ειδικά κλουβιά και γίνεται η μεταφορά στον χώρο τον αποσκευών!

Η δική μου εμπειρία από ταξίδι με αεροπλάνο με τη Λαίδη μου, ένα 9χρονο σνάουτσερ, είναι ότι στρεσαρίστηκε κατά την διάρκεια της πτήσης παρόλο που την είχα μαζί μου στην καμπίνα. Βέβαια όπως και εγώ συμβουλεύτηκα πρώτα την κτηνίατρο, αυτό πρέπει να κάνεις και εσύ!

Διαμονή

Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι το ξενοδοχείο είναι pet friendly, για να μη βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα ξενοδοχεία που δέχονται τετράποδα συνήθως το αναφέρουν στα site τους ή στις πλατφόρμες. Για να είσαι απόλυτα ασφαλής ωστόσο, φρόντισε πριν την κράτηση να κάνεις ένα τηλεφώνημα και ιδανικά να έχεις την απάντησή τους γραπτώς, σε κάποιο email.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: