Menu

Δοκιμάσαμε αυτό το κέικ με φουντούκια, καφέ και σοκολάτα και ενθουσιαστήκαμε

Αυτό το λαχταριστό κέικ έχει την τέλεια φθινοπωρινή γεύση και από εδώ και πέρα θα το προτιμάμε κάθε απόγευμα για τον καφέ μας.

Υλικά:
για το παντεσπάνι
4 αυγά
125 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αλεύρι
35 γρ. φουντούκια σε σκόνη
λίγο βούτυρο

για την κρέμα
250 γρ. μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος πολύ κρύα
10 κ.σ. δυνατό καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

για το γλασάρισμα
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φουντούκια ολόκληρα

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Για να φτιάξετε την κρέμα χτυπάτε τα αυγά στην μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ σας για 5′. Κοσκινίζετε το αλεύρι με τα φουντούκια σε σκόνη ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσθέτετε το μείγμα στα αυγά και ανακατεύετε προσεκτικά με μια σπάτουλα.
2. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα, αλευρώνετε και αφαιρείτε όσο περισσεύει. Ρίχνετε την κρέμα στην φόρμα και ψήνετε για 20-25′. Για να δείτε αν είναι έτοιμη ελέγχετε με ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει καθαρό. Βγάζετε από την φόρμα και αφήνετε να κρυώσει.
3. Καβουρδίζετε τα φουντούκια με την φλούδα σε τηγάνι χωρίς λάδι για περίπου 5′. Όταν κρυώσουν τα βάζετε πάνω σε πετσέτα και τρίβετε ελαφρά για να φύγει η φλούδα.
4. Χτυπάτε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε σταδιακά τον κρύο καφέ μέχρι να αποκτήσετε μια πλούσια κρέμα.
5. Κόβετε το παντεσπάνι σε 3 ίσους δίσκους και ακουμπάτε τον πρώτο πάνω σε ένα δίσκο. Απλώνετε κρέμα πάνω σε αυτόν και τοποθετείτε από πάνω τον επόμενο δίσκο. Επαναλαβάνετε την διαδικασία, ολοκληρώνετε με τον τρίτο δίσκο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
6. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Προσθέτετε την ζάχαρη, ανακατεύετε και πάλι για να αποκτήσετε ένα λείο και ομοιόμορφο γλάσο. Απλώνετε το γλάσο πάνω στο γλυκό αφήνοντας να στάξει λίγο στις άκρες. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια πριν σερβίρετε.