Menu

Δώστε μεσογειακή γεύση στο κοτόπουλο με μια απολαυστική συνταγή

Ένα πιάτο με χρώμα και φαντασία για να μοσχομυρίσει το τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια κοτόπουλο (σχεδόν 1 κιλό)
8 ντομάτες
12 ντοματίνια
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Πάστα μαύρης ελιάς
2-3 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες.
2. Σε ένα ταψί απλώνετε χαρτί ψησίματος.
3. Τοποθετείτε μια στρώση ντομάτες στον πάτο της κατσαρόλας και αλατοπιπερώνετε.
4. Προσθέτετε το κοτόπουλο, την πάστα ελιάς και αλατοπιπερώνετε ξανά.
5. Στην συνέχεια βάζετε στην κατσαρόλα τα μισά φύλλα θυμαριού και καλύπτετε το κοτόπουλο με μια ακόμα στρώση ντομάτες.
6. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το υπόλοιπο θυμάρι πάνω στις ντομάτες.
7. Ραντίζετε με λίγο λάδι ακόμα και ψήνετε στους 200° C για 50′.
8. Αφήνετε να κρυώσει και το φυλάσσετε σε σκιερό μέρος για 12 ώρες πριν σερβίρετε, χωρίς όμως να το ξαναζεστάνετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ