Menu

Ένα κέικ με φρέσκα μύρτιλλα που θα θέλεις όλες τις ώρες

Ιδανικό για το πρωινό σου αλλά και ως συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ, αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σου.

Υλικά:
1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν
2 φλ. φρέσκα μύρτιλλα
1/2 φλ. βουτυρόγαλα

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Αλείφετε ένα ταψί για κέικ με λίγο βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα του λεμονιού και την ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και την βανίλια και χτυπάτε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το 3/4 της ποσότητας αλεύρι και το μπέικιν. Στο υπόλοιπο αλεύρι ρίχνετε τα μύρτιλλα.
3. Βάζετε τα δυο μείγματα σε ένα μπολ, προσθέτετε το βουτυρόγαλα και ανακατεύετε καλά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα μύρτιλα και ανακατεύετε.
4. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί. Ψήνετε για 35-40′ και ελέγχετε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα. Πριν το σερβίρισμα αφήνετε το κέικ στον αέρα για 15′.

Πάρε κι άλλες ιδέες στο recipecritic.com 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ