Menu

Ένα λαχταριστό κέικ με μήλο και κανέλα που μας ξετρέλανε

Το σπίτι θα μυρίσει φθινόπωρο και η ώρα του καφέ θα γίνει πιο απολαυστική από ποτέ.

προετοιμασία: 50′

Υλικά:
2 ώριμες μπανάνες
1 μήλο
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ ζάχαρη
50 γρ. αποξηραμένα cranberry
1 σακουλάκι μαγιά
2 πρέζες κανέλα
150 ml γάλα ή γάλα σόγιας
100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C και στο μεταξύ πολτοποιείτε τις μπανάνες σε ένα μπολ με ένα πηρούνι.
2. Καθαρίζετε και κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες.
3. Ανακατεύετε το αλεύρια με την ζάχαρη, την μαγιά και την κανέλα.
4. Προσθέτετε τις μπανάνες, το γάλα και το λάδι.
5. Όταν η ζύμη σας γίνει λεία προσθέτετε το μήλο και τα cranberry
6. Ρίχνετε την ζύμη σε φόρμα για κέικ που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσει και ψήνετε για 35-40′ ελέγχοντας προς το τέλος του χρόνου με μια οδοντογλυφίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ