Follow us

Search

Ετοιμάσαμε το πιο λαχταριστό gluten free κέικ σοκολάτας

Έχεις δυσανεξία στην γλουτένη ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις μια πιο light εκδοχή του αγαπημένου σου γλυκού; Αυτή είναι η λύση και θα σε ενθουσιάσει.

Γραφει: elle.gr
image

για 8 άτομα
προετοιμασία 10′
ψήσιμο 20′

Υλικά:
200 γραμμ. σοκολάτα καλής ποιότητας τουλάχιστον 50% περιεκτικότητας σε κακάο
200 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά
1 κ.σ. αμύγδαλα σε σκόνη
180 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190
2. Ζεσταίνετε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
3. Προσθέτετε την ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
4. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα κάθε φορά.
5. Προσθέτετε τα αμύγδαλα σε πούδρα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ και απλώνετε λίγο βούτυρο στα τοιχώματα. Ρίχνετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε για 20′. Το γλυκό πρέπει να είναι ακόμα λίγο “άψητο” στη μέση.
6. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε από τη φόρμα μετά από 10′.

MORE FROM

Living