Φτιάξαμε την πιο νόστιμη σπιτική granola και δεν μας συγκινεί πια αυτή του σουπερμάρκετ

Κι όμως! Η home made εκδοχή του αγαπημένου πρωινού είναι πολύ νοστιμότερη από ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα και χωρίς καθόλου ζάχαρη γεγονός που σίγουρα βοηθά να διατηρήσουμε τη γραμμή μας.

Elle 20 Μαΐ. 20
Φτιάξαμε την πιο νόστιμη σπιτική granola και δεν μας συγκινεί πια αυτή του σουπερμάρκετ

Φώτο: www.thepioneerwoman.com

Υλικά:

200 γραμμ. νιφάδες βρώμης
60 γραμμ. κολοκυθόσπορους
80 γραμμ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί (κάσιους, φουντούκια, καρύδια…)
40 γραμμ. αμύγδαλα φιλέ
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
4 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα μέχρι να αφρίσουν

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  2. Βάζετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
  3. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το λάδι καρύδας και ανακατεύετε καλά ώστε να πάει παντού.
  4. Προσθέτετε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύετε καλά ακόμη μια φορά.
  5. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για περίπου 30′ μέχρι να ροδίσει.
  6. Σερβίρετε με γάλα ή γιαούρτι και φρούτα για πρωινό ή σνακ.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: