Menu

Φτιάξε σπιτική granola για το πρωινό του φθινοπώρου

Με μότο μας το «η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται» φτιάχνουμε σε ελάχιστο χρόνο το breakfast που θα μας γεμίσει ενέργεια φέτος το φθινόπωρο. Δοκίμασε το και δεν θα χάσεις.

Φώτο: elle.fr/ Jean-Claude Amiel

Ένα γευστικό μείγμα από ξηρούς καρπούς, αρώματα και γεύση που θυμίζει φθινόπωρο θα γίνει ένα από τους λόγους που θα λατρέψεις την εποχή που διανύουμε και θα ανυπομονείς να ξυπνήσεις κάθε πρωί. Συνόδευσε το με γιαούρτι ή γάλα και σίγουρα θα το λατρέψεις.

Υλικά:

750 γρ. σπόρους φαγόπυρου
300 γρ. κολοκυθόσποροι
200 γρ. ηλιόσποροι
400 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. φουντούκια
200 γρ. καρύδια πεκάν
220 γρ. καρύδα σε σκόνη
350 γρ. σιρόπι αγαύης
75 γρ. έλαιο καρύδας
300 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις ή goji berries

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε ολα τα υλικά εκτός από τα κράνμπερις ή τα goji berries.
3. Απλώνετε το μείγμα πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 20′ ανακατεύοντας κάθε 5-7′.
4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτετε τα κράνμπερις ή τα goji berries, ανακατεύετε καλά και φυλάσσετε σε αεροστεγές σκεύος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ