Menu

Homemade: Τα πιο νόστιμα σοκολατάκια

Είναι τόσο εύκολα και γευστικά που κανείς δεν θα φάει μόνο ένα.

Φωτο:thecookierookie

Σοκολατένια τρουφάκια
(προετοιμασία: 15’, μαγείρεμα: 2’, στο ψυγείο: 4 ώρες)

Βασική συνταγή γκανάς

Υλικά
300 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, 250 ml κρέμα γάλακτος, 40 γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση
1. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το καυτό μείγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε με το σύρμα για να λιώσει καλά. Προσθέτετε το βούτυρο και αναμειγνύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3. Βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Για τα τρουφάκια
Υλικά για 6 άτομα

1 δόση γκανάς
μείγμα από κολοκυθόσπορους, φουντούκια τριμμένα σε σκόνη, κακάο, ζάχαρη άχνη, ξύσμα σοκολάτας
φιστίκια Αιγίνης, χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση
1. Πλάθετε στρογγυλά μπαλάκια με τη σοκολάτα και τα κυλάτε στο μείγμα με τους ξηρούς καρπούς.

2. Στρώνετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ