Menu

Η εβδομάδα ξεκινά με τον πιο γευστικό τρόπο

Μια υγιεινή αλλά και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για να δώσεις μια άλλη νότα στη μουντή Δευτέρα.

Υλικά
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
2 κλοναράκια λεμονόχορτο
1 μικρό κομμάτι τζίντερ
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
150 γραμμάρια γάλα καρύδας
1 lime
1 πιπερίτσα chilli
4 φιλέτα σολομού
σάλτσα σόγιας
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ξεφλούδισε την γλυκοπατάτα και έπειτα κόψε την σε λεπτές ροδέλες. Άπλωσέ τις ομοιόμορφα σε ένα ταψί μέτριου μεγέθους.
3. Ψιλόκοψε το λεμονόχορτο, το σκόρδο και το τζίντζερ.
4. Ανακάτεψε σε ένα μπολ το σησαμέλαιο, το γάλα καρύδας και τα 3/4 από τα ψιλοκομμένα λεμονόχορτο, σκόρδο και τζίντζερ. Περίχυσε το μείγμα αυτό πάνω από τις γλυκοπατάτες.
5. Έπειτα ρίξε από πάνω την πιπερίτσα chilli (ψιλοκομμένη) και τον χυμό από το lime.
6. Ψήσε τις πατάτες για 20 με 25 λεπτά, έως ότου να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν στο εσωτερικό.
7. Περίπου 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμες, τοποθέτησε πάνω από αυτές τα φιλέτα του σολομού και το υπόλοιπο μείγμα από λεμονόχορτο, σκόρδο και τζίντζερ.
8. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, περίχυσε το με ελάχιστη σάλτσα σόγιας.

Περισσότερες συνταγές: jamieoliver.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search