Υλικά:
500 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών
Αλάτι και πιπέρι
500 γραμ. μπέικον καπνιστό
1/2 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκέπασε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί. Κόψε τις άκρες από τα λαχανάκια Βρυξελλών και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ. Πασπάλισέ τα με αλάτι και πιπέρι.
Κόψε τις φέτες του μπέικον στη μέση και έπειτα τύλιξε τα λαχανάκια Βρυξελλών με κάθε μια από αυτές και «ασφάλισέ» το με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθέτησέ τα στο ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε την καστανή ζάχαρη με το σιρόπι σφενδάμου. Με ένα μαγειρικό πινέλο άλειψε με το μείγμα τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Ψήσε τα τυλιγμένα λαχανάκια Βρυξελλών για 30 λεπτά έως ότου το μπέικον πάρει χρυσαφένιο χρώμα και γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές.
Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο The Recipe Critic.