Menu

Η ιδανικότερη συνταγή για βραδιά κινέζικου στο σπίτι

Βάζουμε στοίχημα πως γνωρίζεις ότι οι γλυκόξινες γαρίδες είναι χαρακτηριστικό πιάτο της κινεζικής γαστρονομίας. Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις είναι ότι μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου σε χρόνο ρεκόρ και να είναι και πεντανόστιμες.

Υλικά:
Για την γλυκόξινη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι μέλι
1/3 φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τις γαρίδες
1 κιλό γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 φλιτζάνι κολοκύθια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλιτζάνι ανανά, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ , πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το μέλι, το ξύδι, τον πελτέ ντομάτα και τον χυμό ανανά.
2. Σε ένα άλλο μπολ, διάλυσε το κόρν φλάουερ με νερό.
3. Ρίξε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά πρόσθεσε τις γαρίδες και τηγάνισέ τις για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, έως ότου γίνουν διάφανες.
4. Σε ένα άλλο τηγάνι, τσιγάρισε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν αν μαλακώνουν, πρόσθεσε το τζίντζερ και το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίξε και τα κομμάτια του ανανά.
5. Περίχυσε τα λαχανικά με την γλυκόξινη σάλτσα που ετοίμασες. Βράσε για περίπου 5 λεπτά.
6. Ρίξε στο κέντρο του τηγανιού το αραιωμένο κορν φλάουερ και ξεκίνα να ανακατεύεις απαλά, ώσπου η σάλτσα να αρχίζει να πήζει.
6. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, πρόσθεσε τις γαρίδες και συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.
7. Σέρβιρε τις γαρίδες σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι.

Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search