Υλικά:
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι σιτάρι, καθαρισμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 1/2 φλιτζάνια τοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε μπαλάκια
1 1/2 φλιτζάνια baby ρόκα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξε τα 3 φλιτζάνια νερό και όταν αρχίσει να βράζει, πρόσθεσε το σιτάρι και το αλάτι. Μαγείρεψέ το σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου το σιτάρι να είναι μαλακό. Σούρωσε το σιτάρι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι, ρίξε το ξύδι μπαλσάμικο και το μέλι και ζέστανέ τα ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία σάλτσα. Μόλις αρχίσει να πήζει, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και άσε την σάλτσα να κρυώσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το κρύο σιτάρι, τα τοματίνια, την μοτσαρέλα,την ρόκα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακάτεψε καλά και έπειτα πασπάλισε με την σάλτσα μπαλσάμικο και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.