Υλικά
40 γραμμ. βούτυρο, 2 πράσα κομμένα σε φέτες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμ. μανιτάρια σαντερέλ, 2 κ.σ. μέλι, 250 γραμμ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο, 100 ml λευκό κρασί, 500 γραμμ. μπακαλιάρος
225 ml κρέμα γάλακτος, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε και μετά από 4′, ρίχνετε το μέλι.
2. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες, το ζωμό, αλατίζετε και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και καλύπτετε το σκεύος. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 5′.
3. Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια, τα ρίχνετε στη σούπα και μαγειρεύετε για 5′. Προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3′. Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με το θυμάρι.