Η τάρτα που θέλουμε να δοκιμάσουμε τώρα

Λιώνει στο στόμα αφήνοντας μια μοναδική γεύση τυριού.

Elle 14 Δεκ. 18
Η τάρτα που θέλουμε να δοκιμάσουμε τώρα

Τάρτα με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα
300 γραμμ. αλεύρι
140 γραμμ. βούτυρο (κρύο)
1 αυγό χτυπημένο
2 κ.σ. παγωμένο νερό
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 μέτρια κρεμμύδια
600 γραμμ. κολοκύθα
1 παστινάκι
10 μικρά καρότα
80 γραμμ. μπέικον
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
120 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια έως ότου δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Προσθέτετε το αυγό και το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
2. Αλευρώνετε τον πάγκο και δουλεύετε τη ζύμη. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
3. Προετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το μπέικον έως ότου ροδίσει. To αφήνετε στην άκρη και ρίχνετε στο σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν λίγο τα βγάζετε.
4. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κύβους την κολοκύθα, το παστινάκι, τα καρότα, τα τοποθετείτε σε ταψί, τα ραντίζετε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στους 190o C για περίπου 30′.
5. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη δουλεύετε στον πάγκο δημιουργώντας ένα δίσκο πάχους 2 εκ. Τον τοποθετείτε σε ταψί και ρίχνετε από πάνω τα κρεμμύδια, το μπέικον και τα ψητά λαχανικά αφήνοντας περίπου 5 εκ. απόσταση μεταξύ της γέμισης και της άκρης της ζύμης. Διπλώνετε τη ζύμη που περισσεύει προς το κέντρο και την περνάτε με το χτυπημένο αυγό. 6. Ψήνετε την τάρτα στους 200οC για περίπου 20′. Πριν σερβίρετε, απλώνετε στην επιφάνειά της το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε χοντρά κομμάτια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT