Σουηδικά κεφτεδάκια: Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση

Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι-αστραπή μέχρι την Σουηδία και δοκιμάσαμε μια νέα εκδοχή για τα αγαπημένα μας, γιαγιαδίστικα κεφτεδάκια.

Elle 10 Φεβ. 21
Σουηδικά κεφτεδάκια: Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3/4 κούπες γάλα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αβγό
500 γραμμάρια μοσχαρίσιου κιμά
500 γραμμάρια κιμά χοιρινού
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε με σύρμα την τριμμένη φρυγανιά με τα καρυκεύματα το γάλα και τα αβγά.

Σόταρε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με βούτυρο.

Ζύμωσε το κιμά με το γάλα, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και συνεχίστε απαλά το ζύμωμα με τα χέρια.

Πλάστε το κιμά σε μικρά μπαλάκια.

Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Αφού τα αφαιρέστε από το φούρνο τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: