Κεφτεδάκια με πατάτες και θυμάρι: Ό,τι πρέπει για σήμερα που έχετε άδεια

Έρχονται φίλοι απο λεπτο σε λεπτο; Με αυτές τις συνταγές, θα έχετε σε ελαχιστο χρονο ενα πλήρες, χορταστικό και - κυρίως - νόστιμο πιάτο. Για να μην περάσεις όλη την αργεία μέσα στην κουζίνα...

Elle 28 Οκτ. 21
Κεφτεδάκια με πατάτες και θυμάρι: Ό,τι πρέπει για σήμερα που έχετε άδεια

Υλικά:

500 γραμμ. κιμάς βοδινός

800 γραμμ. πατάτες

1 ματσάκι θυμάρι

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κρεμμύδια

Μαϊντανός

1 αβγό

500 γραμμ. τριμμένο ψωμί

1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.

2. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κυβάκια, τις ξεπλένετε, τις βάζετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το θυμάρι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 15’. 2. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο, το 1 κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά. Ρίχνετε το αβγό, το ψωμί, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Σχηματίζετε 12 κεφτεδάκια ίδιου μεγέθους (βρέχετε τα χέρια σας αν το μείγμα κολλάει στα δάχτυλά σας). Τα προσθέτετε στο ταψί με τις πατάτες, βάζετε το δεύτερο κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένα σε λωρίδες και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30’. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΤIP: Αν αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, προσθέστε στο μείγμα του κιμά 1 κ.γ. μπούκοβο.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT