Προετοιμασία: 35 λεπτά
Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
Μερίδες: 5-6
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Υλικά:
‒ 1 κιλό αρακά φρέσκο (καθαρό βάρος)
‒ 3-4 καρότα
‒ 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
‒ 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
‒ 2 κ.σ. Λάδι
‒ 1 κ.σ. Βούτυρο
‒ αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
• Καθαρίζουμε τον αρακά. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
• Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
• Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Extra Tip:
Αν αγαπάμε τις λεμονάτες γεύσεις, σβήνουμε το φαγητό με χυμό λεμονιού, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα.
Θέλεις ακόμη περισσότερες συνταγές από τη Σμύρνη;
Το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή έκδοση μαγειρικής 7 τόμων αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα. Μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές. Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής. Αυτή την εβδομάδα βρείτε στα περίπτερα τον έκτο τόμο «Παραδοσιακά & Αγαπημένα».